Behandelingen


Medisch pedicure sport
Juist voor sporters is een goede voetverzorging essentieel. Soms zitten schoenen aan de krappe kant waardoor problemen kunnen ontstaan. Drukontlasting met vilt/ gel kan veel problemen oplossen. Onder andere door veel transpireren of douchen in openbare ruimtes kan je voetschimmel krijgen. Door dit soort klachten aan de voeten, ga je anders bewegen waardoor je weer andere klachten kunt krijgen. Om dat te voorkomen is regelmatig onderhoud essentieel. Naast voetbehandelingen voor sporters biedt ik daarom nu ook een speciale lijn verzorgingsproducten aan.

Volledige voetbehandeling: (duur: 30 min.)
Nagels knippen, frezen en verzorging van de nagelomgeving
Verwijdering van eelt en likdoorns
Behandeling ingroeiende- en mycosenagels
Aanbrengen van een voedende crème

Bij de eerste behandeling wordt er een anamnese (bespreking van uw medische voorgeschiedenis en relevante omstandigheden) en een behandelplan gemaakt.


Vilttechniek en gelbeschermingshulpmiddelen:
Met behulp van vilt of hulpstukjes van gel op de voet of tussen de tenen worden pijnplekken ontlast.


 


Scrubbehandeling: (duur 5 min.)
Na afloop van de voetbehandeling worden uw voeten gemasseerd met scrub. Vervolgens wordt de scrub verwijderd met een warme doek en worden de voeten met crème of olie ingesmeerd. Deze behandeling stimuleert de doorbloeding.


Voetscrubmassage: (duur: 20 min.)
Na de scrubbehandeling worden de voeten gemasseerd met olie. Deze behandeling werkt ontspannend en stimuleert de doorbloeding.


Plaatsing nagelbeugel:(duur 30 min)
Op de nagel wordt een metalen of kunststof beugel geplaatst om ingroeien te voorkomen.


Orthese: ( duur 15 min.)
Om drukplekken tussen de tenen te ontlasten of de teenafstand bij bijvoorbeeld hamertenen te reguleren wordt een op maat gemaakt siliconen hulpstukje geplaatst.


Nagelreparatie: (duur 15 min.)
Met zijde of gel wordt de nagel gecorrigeerd of begeleid in de groei.


Detox voetbad: (duur: 30 min.)
Via een Detox voetbad krijgt het lichaam een impuls om schadelijke stoffen af te voeren. Om de geleiding op gang te brengen wordt een speciaal zout aan het water toegevoegd. Ondertussen drinkt u een halve liter water om het lichaam te helpen bij het afvoeren van de afvalstoffen. Het water in het bad verkleurt licht tot donkerbruin, afhankelijk van de hoeveelheid afvalstoffen die worden afgevoerd.


 

Plan eenvoudig online uw afspraak

Plan een afspraak >
Foto: Zuidwestkrant

Pedicurepraktijk Miranda Woudstra

Medisch pedicure/sportpedicure
Markt 11a
4641 HP Ossendrecht
Tel. 06-13916699